top of page

boken hoppfull

Projekt

hoppfull5.png

hoppfull av Viveca Nordlander och Monika Nyström.

hoppull2.png
hoppfull.png

Pressmeddelande 28 mars 2015

Barnboken hoppfull beskriver utifrån barnets perspektiv en familj där det otänkbara blir verklighet. Pappan drabbas av svår sjukdom och dör, vilket lämnar ett litet barn och dennes mamma i sorg. Hoppet, mitt i det svåra, kommer från oväntat håll.

 

Vi som skrivit barnboken hoppfull, Viveca Nordlander, socionom, bildterapeut och författare, och Monika Nyström, förskollärare, föreläsare och författare har i dagarna beviljats ett stipendium av Skandias stiftelse Idéer för Livet.

–”Vi vet att många barn kommer att kunna spegla sig i historien och att boken kommer att ge upphov till värdefulla samtal mellan barn och vuxna”, säger Viveca Nordlander.

 

Ur det goda, inspirerande mötet mellan Viveca Nordlander och Monika Nyström växte barnboken hoppfull fram. Och en nära vänskap.

Historien vävdes samman av Vivecas erfarenheter och möten med barn i sorg i sitt arbete som bildterapeut, med Monikas egna upplevelser då hennes man dog efter en tids kamp mot cancer. Monika saknade då litteratur där deras två små barn kunde få känna igen sig i liknande upplevelser. Nu finns snart den bok hon önskar fanns då.

 

Tack vare stipendiet ges möjlighet att bekosta illustrationerna i boken, som harmonierar och förstärker känslan i det berättade, utförda av Alexander Söderholm. Det är Idus förlag som kommer att ge ut boken till hösten.

Här kan du se inslag i TV4 nyhetsmorgon om boken >>

Läs artikeln om boken hoppfull i Nacka Värmdöposten här >>

 

Recension av boken >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page