top of page
press_flyktfaglar.jpg

PROJEKT

pysselboken_solrosfrön.png
Pysselboken Flyktfåglar
poster_unga_klara.jpg
hoppfull5.png
omslag-01.jpg

Jag arbetar ofta i olika projekt där jag får användning av min kreativitet samt erfarenhet som bildterapeut och socionom. Den röda tråden som löper genom samtliga projekt är strävan efter att göra de "osynliga" barnens röst hörd och inbjuda till en läkande dialog mellan barn och vuxen. 

Under 2022 har jag arbetat med Pysselboken Solrosfrön, för unga ukrainska barn på flykt. Boken har tagits fram i samarbete med Idéer för livet och illustratören Emilie Bergman. Boken är ett pedagogiskt material och uppmuntrar en lekfull, kreativ och bearbetande dialog med barnet. Den har en handledning för vuxna som vägleder och tillvaratar barnets naturliga nätverk som resurs. Boken kommer att distribueras av Skandia Idéer för livet.

Under den stora flyktingvågen 2015 arbetade jag som volontär på ett evakueringsboende. Då väcktes en idé hos mig att skapa en pysselbok för barn på flykt som kan uppmuntra en viktig, stödjande dialog med barnet samtidigt som den kan inspirera och aktivera både barn och föräldrar/ närstående. 

Jag tog kontakt med illustratören Emilie Bergman och tillsammans skapade vi Pysselboken Flyktfåglar som snabbt såldes i 4000 exemplar. 

Året efter tog vi i samarbete med Svenska Röda Korset fram en redigerad version av Flyktfåglar som nu används samt distribueras i Sveriges Rödakorsetkretsar. Vi hoppas att den även kommer spridas till andra länder.

Under hösten 2016 deltog jag i arbetet kring "Forever Alone" 

ett samarbetsprojekt mellan Unga Klara samt Organisationen Friends.

Jag bidrog med idéer till bildövningar i workshop såväl som till lärarhandledningen. 

Jag har även skrivit boken hoppfull (2015) som handlar om döden utifrån ett barns perspektiv. Medförfattare var Monika Nyström och illustratör Alexander Söderholm.

Undrar du ibland över döden? Det här är en sann historia om en familj, där pappan får en svår sjukdom och dör. Mamman och barnet blir ensamma kvar och de får upptäcka att hoppet, mitt i det svåra, kommer från oväntat håll. 

Hoppfull finns idag enbart som e-bok 

Pysselboken Sjukt Viktigt (2014) är en lärorik, pedagogisk, inspirerande pysselbok med temat kroppen, sjukdomar, sjukhus och döden. Den är idag slutsåld på förlaget.

Sjukt Viktigt skapade jag tillsammans med författare/föreläsare Monika Nyström, fritidspedagog/författare Helene Forsling och illustratör Emilie Bergman.


Läs mer om Pysselboken Flyktfåglar här >>

Läs mer om projektet Forever Alone, Unga Klara här >>

Läs mer om barnboken hoppfull här >>

Läs mer om Pysselboken Sjukt Viktigt här >>

bottom of page